Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Salát z fazolí borlotti, grilované papriky a fenyklu

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, citrónová šťáva, petrželová nať

Energetická hodnota celkem: 2133 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 69, SAFA (g): 2, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 533 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Papriky omyjeme, rozkrájíme na větší plátky a opečeme na pánvi. Papriky opékáme na troše oleje na nižší stupeň cca 15 min. Cílem je, aby dužina papriky změkla. Po opečení pánev přikryjeme a necháme horké papriky ještě "odpočívat". Zelené fazolky krátce povaříme. Mezitím si do mísy dáme fazole, na plátky pokrájený fenykl, rozpůlená cherry rajčata a dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Na závěr přidáme pokrájené papriky a fazolky a vše opatrně promícháme. Salát necháme pár hodin odpočívat, před podáváním vyndáme z lednice a podáváme v pokojové teplotě.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 08. 2018 22:10
Fazole dodají bílkoviny tak je to celkem vyvážené určitě si uděláme.
13. 08. 2018 21:15
Určitě to bude zajímavé a chutné.
13. 08. 2018 19:29
Může to být chuťově zajímavé,příležitostně dám dohromady potřebné suroviny a vyzkouším.
13. 08. 2018 09:17
Zajímavá kombinace :-).
13. 08. 2018 08:19
Zajímavý recept, určitě vyzkouším.

Naši partneři