Kategorie receptů
- Autor: ipajeros
- Uživatelský recept
- Porce: 80.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná chlebová | 400 |
Směs s celozrnných obilných vloček | 100 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 30 |
Směs semínek (Natural bars) | 20 |
Voda | 350 |
Med včelí | 10 |
Sůl | 12 |
Máslo čerstvé nesolené | 3 |
Dochucovadla:
sůl, semínka
Energetická hodnota celkem: 8498 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 393,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 106 kJ
Bílkoviny (g): 0.6, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 4.9, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
rozkvas : 1 lžíce kvásku ,150 g žitná chlebová mouka,150 g voda nechám rozkvasit 9-12 hodin,odeberu si lžičku rozkvasu zpět do skleničky v lednici rozkvas smíchám se surovinami na těsto, promíchám jen tak abych vytvořila těsto, formu na chleby si vytřu máslem a těsto do ní vložím, nechám kynout 3 hod, půl hodiny před koncem kynutí rozpálím troubu na 250 stupňů, formu vložím do rozpálené trouby a postříkám vodou, peču 10 min, poté snížím teplotu na 220-200 stupňů a dopékám asi 20 min, mohu přikrýt alobalem, chléb vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.