Kategorie receptů
- Autor: Bergerova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 60 |
Mouka pšeničná celozrnná | 170 |
Mouka pšeničná hladká | 160 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 110 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Borůvky | 200 |
Olej slunečnicový | 50 |
Citronová kůra | 15 |
Energetická hodnota celkem: 11422 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 414,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 138,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 952 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejprve rozmixuji vločky, pak smíchám všechny sypké suroviny, přidám vejce, olej a jogurt a umíchám hladké tužší těsto. Nakonec opatrně vmíchám borůvky (mohou být i mražené). Peču v troubě 20-30 minut, propečení zkouším špejlí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.