Kategorie receptů
- Autor: kalerme
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
Výborný obídek nebo večeře.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Zeleninová směs mražená - průměr | 150 |
Česnek | 10 |
Kuřecí srdíčka | 60 |
Niva Extra (Olma) | 30 |
Rýže vařená natural | 60 |
Dochucovadla:
sůl, provensálské bylinky
Energetická hodnota celkem: 1577 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rýži vaříme současně s přípravou masové směsi (pro odvážení tip: Rýže ve varných pytlících je po 120g, takže budeme mít dvě porce. Pro tento recept ale použijeme jen jednu porci, to je 60g). Kuřecích srdíček je třeba 90-100g, ale protože odřežeme "trubky" a tuk, zbude nám asi 60g. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, začneme smažit na olivovém oleji, po chvilce přidáme očištěná osolená na kolečka nakrájená srdce. Po 5-10 minutkách, až se maso zatáhne, přidáme mraženou zeleninu (doporučuji maďarskou směs- hrášek kukuřice, paprika) a můžeme dokořenit solí a provensálskými bylinkami (ale pozor, budeme přidávat nivu, ta je také dost slaná). Dusíme do měkka, podléváme vodou. Ke konci přidáme nivu a necháme rozpustit. Přidáme uvařenou rýži a vše důkladně promícháme. Mňam!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.