Sledujte nás:

Rizoto s kuřecími srdíčky

Zpět
  • Autor: kalerme
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 1.00

Výborný obídek nebo večeře.

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, provensálské bylinky

Energetická hodnota celkem: 1577 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Rýži vaříme současně s přípravou masové směsi (pro odvážení tip: Rýže ve varných pytlících je po 120g, takže budeme mít dvě porce. Pro tento recept ale použijeme jen jednu porci, to je 60g). Kuřecích srdíček je třeba 90-100g, ale protože odřežeme "trubky" a tuk, zbude nám asi 60g. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, začneme smažit na olivovém oleji, po chvilce přidáme očištěná osolená na kolečka nakrájená srdce. Po 5-10 minutkách, až se maso zatáhne, přidáme mraženou zeleninu (doporučuji maďarskou směs- hrášek kukuřice, paprika) a můžeme dokořenit solí a provensálskými bylinkami (ale pozor, budeme přidávat nivu, ta je také dost slaná). Dusíme do měkka, podléváme vodou. Ke konci přidáme nivu a necháme rozpustit. Přidáme uvařenou rýži a vše důkladně promícháme. Mňam!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři