Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Velikonoční hlavička

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 100
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek

Energetická hodnota celkem: 15806 kJ

Bílkoviny (g): 228, Tuky (g): 180, Sacharidy (g): 294, SAFA (g): 65, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 29

Energetická hodnota na 1 porci: 790 kJ

Bílkoviny (g): 11.4, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Uvaříme uzené maso (lepší prorostlé. Do vývaru namočíme nakrájené rohlíky. Vyšleháme osolená vejce (hospodyňky mohou ušlehat zvlášť sníh - já to nedělám), nakrájíme vařené maso, přidáme nakrájené spařené kopřivy, přidáme namočené pečivo, vejce a česnek. Osolíme, opepříme a po promíchání přidáme prášek do pečiva rozmíchaný ve špaldové mouce. Nalijeme do formy či na plech a pečeme při 150 ;C. Babička mě učila na 1 kg masa 10 rohlíků, 10 vajec, 10 stroužků česneku a tolik kopřiv co váží rohlíky.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 03. 2018 19:40
Já dávám kopřivy a muškátový květ a peču bez prdopeče za to se sněhem v bábovkové formě :-)), česneku přidávám jen trochu medvědího.

Naši partneři