Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 800 |
Hrášek mražený | 300 |
Kukuřice mražená | 300 |
Žampiony | 400 |
Šunka krůtí nejvyšší jakosti | 200 |
Olej řepkový | 5 |
Strouhanka | 5 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Bílek (syrový) | 140 |
Jihočeská Niva 50% | 50 |
Balkánský sýr | 50 |
Jihočeské máslo 82% | 20 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, medvědí česnek, zelená cibulka
Energetická hodnota celkem: 9367 kJ
Bílkoviny (g): 148,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1561 kJ
Bílkoviny (g): 24.7, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 7.2, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi olejem vymazanou a strouhankou vysypanou zapékací mísu, posypeme hráškem, kukuřicí, nakrájenou šunkou , žampiony,nakrájenou zelenou cibulkou a posekaným medvědím česnekem,opět navrstvíme naplátkované brambory a další suroviny, končíme bramborami. Dáme zapékat do trouby, po 10minutách zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.Pečeme do propečení vajec. Podáváme se zeleninovým salátem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.