Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Čočkové krekry

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, hmotnost hotového pokrmu 150 g

Energetická hodnota celkem: 2391 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 73, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 478 kJ

Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Čočku uvaříme a necháme vychladnout (nebo použijeme sterilovanou čočku). Polovinu z uvařené čočky rozmixujeme, polovinu necháme vcelku. Obě čočky smícháme s jemnými ovesnými vločkami, semínky a dochutíme solí. Dle potřeby zředíme vodou. Plech vyložíme pečícím papírem a z připravené hmoty vytvoříme na plechu tenký plát. Pečeme v předehřáté troubě při 140 °C cca 30 minut, vypneme troubu a necháme ještě dosušit. Po vychladnutí nalámeme, jíme jen tak, s jogurtovým dipem nebo krekry přidáme třeba do salátu.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 10. 2018 07:01
Zajímavý recept :-)
22. 10. 2018 20:33
To je lákavé. Určitě to vyzkouším
22. 10. 2018 07:15
Tak to se mi líbí nikdy jsem o takovém receptu nečetla určitě vyzkouším
22. 10. 2018 05:38
Určitě vyzkouším na různé příležitosti :-)))

Naši partneři