Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zapečená jáhlová kaše s jogurtem

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 8466 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 300 SAFA (g): 10 Cukry (g): 130 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1411 kJ

Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 50 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 21.7 Vláknina (g): 5.7 Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Jáhly nejprve nasypeme do cedníku a spaříme vroucí vodou. Poté je uvaříme (v cca 750 ml vody) do kašovité konzistence a necháme zchladnout. Banány rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou, přidáme žloutky, jogurt, čekankový sirup a skořici a promícháme. Přidáme jáhly (pokud jsou moc tuhé, tak zředíme trochou mléka), rozinky a nasekané mandle. Směs promícháme a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs vlijeme do keramického pekáčku vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného tukem. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Tato zapečená kaše je skvělá na snídani, klidně i vychladlá, nebo si ji v menším množství můžeme dopřát i jako svačinku. Kaši lze doplnit i čerstvým ovocem.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 03. 2019 12:45
Trošku dlouhá doba přípravy, spíš bych zařdila jako alternativní sladký oběd
s předchozí vydatnou hovězí polévkou a ovocem jako dezert nebo na ozdobu.
27. 02. 2019 12:49
Manžovi určitě udělám. Já kaše na sladko nejím
26. 02. 2019 07:34
Jáhly nedělám , ale tento recept vyzkouším
25. 02. 2019 07:26
To by mi moc chutnalo. Budu si ale muset nechat zajít chuť, dokud nebude sádra dole:-), tohle mi manžel opravdu neuvaří :-).
25. 02. 2019 07:06
Přijde mi to na styl jáhelníku a ten mám moc ráda :-).

Naši partneři