Kategorie receptů
- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 700 |
Vejce celé (syrové) | 275 |
Šmakoun klasik | 100 |
šmakoun provensálský | 50 |
Krupice kukuřičná | 35 |
Lučina Linie 35% | 200 |
Šunka selská nejvyšší jakosti | 100 |
Eidam 30% | 150 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek, pažitka
Energetická hodnota celkem: 6855 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 343 kJ
Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 4.1, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme, nechápe vypotit a vyždímáme. K vyždímané cuketě přidejte žloutky, najemno nastrouhaný sýr a šmakoun, česnek a krupici. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a zlehka vmíchejte tuhý ušlehaný sníh z bílků. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě cca 30-40 minut. Po upečené nechte zchladnout, ale ne úplně. Když je placka vlažná, potřeme směsí lučiny a šmakouna s bylinkami, poklademe šunkou a pomocí pečícího papíru, na kterém jsme pekli roládu zavineme. Dáme vychladit .
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.