Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pomazánka z pečené dýně a cizrny

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

tymián, chilli, hmotnost hotového pokrmu 700 g, energetická hodnota na 100 g pomazánky 470 kJ

Energetická hodnota celkem: 3305 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 72, SAFA (g): 14, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 331 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme a odstraníme semínka, pokud máme dýni hokkaido, není třeba ji loupat, ostatní druhy oloupeme. Dýni upečeme doměkka, dle velikosti můžeme upéct rozkrojenou napůl nebo nakrájenou na menší kousky. Upečenou vychladlou dýni pokrájíme na menší kousky a společně s uvařenou nebo sterilovanou cizrnou a žervé rozmixujeme dohladka. Přidáme malé množství utřeného česneku, dochutíme solí a dle chuti i chilli nebo jiným kořením (například tymiánem). Podáváme s celozrnným pečivem, můžeme dle chuti dozdobit semínky nebo čerstvými bylinkami.

Fotografie

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 01. 2020 10:22
To vypadá dobře, vyzkouším.
30. 12. 2019 19:08
Vyzkouším zítra.
25. 10. 2019 09:06
...... tuto kombinaci mám velice rád , jako odpolední svačínu ...... a káva .......
23. 10. 2019 18:58
zajímavá kombinace, asi vyzkouším
23. 10. 2019 07:03
Na dýni teď ulitavam :-) a cizrnu moc nemusím tak udělám záměnu s čockou nebo pohankou
23. 10. 2019 06:03
Tak tuhle udělám... ????
22. 10. 2019 22:19
Vypadá velice jedle, tak udělám.
21. 10. 2019 20:39
Moc ráda dělám pomazánky z pečené zeleniny. Alternativně používám mrkev, celer, dýni, cuketu, červenou řepu.
21. 10. 2019 19:07
to vypadá zajímavě
21. 10. 2019 19:03
Dýni i cizrnu mám ráda. Vyzkouším a uvidím jestli bude chutnat .

Naši partneři