Kategorie receptů
- Autor: Sonka15
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 500 |
Hera | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 160 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 60 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Jablko | 800 |
Dochucovadla:
Skořice, citrón
Energetická hodnota celkem: 19079 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 198,
Sacharidy (g): 593,
SAFA (g): 89,
Cukry (g): 249,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 795 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 24.7, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 10.4, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a zakapeme citronem a posypeme skořicí.Z mouky, cukru, Hery, vejce, prdopeče a mléka vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na poloviny. Na plech s pečícím papírem dáme polovinu těsta (vyválíme), posypeme nastrouhanými jablky a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme na 180°C cca 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.