Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Flora Gold | 30 |
Tvaroh odtučněný průměr | 160 |
Celer bulva | 100 |
Jablko | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže pečená (nesolená) | 100 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2264 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 453 kJ
Bílkoviny (g): 11.6, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 4.6, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na základ pomazánky využijte třeba pečené kuře, které vám zbylo od oběda. Případně kuřecí prso osolte a upečte na pánvi nebo v troubě. Vychladlé upečené kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Do misky k němu přistrouhejte celer a jablko na jemno. Vše spojte dohromady tvarohem a pro zjemnění chuti přidejte i lžičku majonézy nebo rostlinného tuku (dobře se hodí třeba Flora Gold, která má máslovější chuť). Dochuťte solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Můžete přidat i najemno nakrájenou jarní cibulku. Podávejte s celozrnným pečivem a libovolnou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.