Kategorie receptů
- Autor: babockaxxx
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Česnek | 10 |
Tuňák v oleji (po odkapání) | 300 |
Rajčata | 300 |
Mangold | 600 |
těstoviny vřetena s cizrnou | 220 |
Dochucovadla:
sůl, čubrica nebo směs koření ratatouille, jak je komu libo
Energetická hodnota celkem: 7455 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 217,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1491 kJ
Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 43.4, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Mangold opláchneme a vyřízneme řapíky. Řapíky nakrájíme na menší kousky, listy natrháme. Na pánev dáme trochu olivového oleje a do něj nadrobno nakrájený česnek. Až se rozvoní přidáme nakrájené řapíky. Až změknou přidáme nakrájená rajčata , a listy, okapaný tuňák z konzervy a okořeníme dle chuti, já ochucuji čubricou. V hrnci uvaříme těstoviny ve slané vodě. Slijeme a vše smícháme. Fajnšmekři si to ještě mohou posypat sýrem. Podáváme teplé.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.