Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 70
- STOB recept
- Porce: 10.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 120 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 360 |
Čekankový sirup | 40 |
Mák | 120 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 280 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Rum | 5 |
Puding průměr (prášek) | 12 |
Hruška | 200 |
Mandle (nesolené) | 15 |
Dochucovadla:
skořice, hmotnost hotového pokrmu 1060 g 1 porce 110 g
Energetická hodnota celkem: 7855 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 200,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 70,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 786 kJ
Bílkoviny (g): 9.2, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ingredience odpovídají malé dortové formě o průměru 20 cm. Nejdříve si připravíme vločkový korpus. Jemné vločky (nebo namleté vločky) zalijeme mlékem (polovinou z uvedeného množství, tzn. 180 ml), přidáme čekankový sirup (opět polovinu množství, tzn. 20 g) a skořici a necháme nabobtnat (alespoň 20 minut). Připravíme si makovou vrstvu. Zbylé mléko (180 ml) zahřejeme a přidáme mletý mák, krátce povaříme do zhoustnutí. Osladíme čekankovým sirupem (případně medem), můžeme ochutit skořicí nebo perníkovým kořením. Necháme vychladnout. Připravíme si jogurtovou vrstvu. Řecký jogurt vyšleháme s vejcem, cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem (můžeme přidat i vanilku). Hrušky pokrájíme na plátky (pokud nám nevadí slupky, tak nemusíme loupat) a promícháme s trochou rumu a skořice. Vločkový korpus rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy vyložené pečicím papírem, přidáme makovou vrstvu, jogurtovou vrstvu a poklademe hruškami. Na závěr posypeme mandlovými lupínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.