Kategorie receptů
- Autor: jamesbond
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 5.00
Tento recept je z knihy "Hezky česky, hravě a zdravě" od Petry Lamschové a Petra Havlíčka
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr průměr | 5 |
Vločky ovesné průměr | 200 |
Mléko polotučné průměr | 500 |
Vejce celá průměr | 120 |
Energetická hodnota celkem: 4730 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 946 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 29.2, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Tyčovým ponorným mixérem rozmixujeme všechny suroviny do hladkého těsta. V případě použití ovesných vloček je třeba mixovat delší dobu. Těsto by mělo být tekuté, ale ne příliš řídké. Pánev si předem rozehřejeme a vytřeme papírovou kuchyňskou utěrkou, namočenou do oleje (postup opakujeme před každou paalčinkou). Pak na pánev nalijeme malou naběračkou těsto, které jsme těsně před tím důkladně promíchali. Těsto krouživým pohybem rozlijeme po celém povrchu pánve. Palačinka by měla být tenká. Pečeme po obou stranách. Pozor, čím déle těsto stojí, tím je jeho konzistence hustší (především těsto z ovesných vloček, proto je potřeba před každou palačinkou těsto promíchat). Je dobré ho při jeho zhoustnutí lehce naředit mlékem. Můžete skládat na sebe jako dort nebo zarolovat do ruličky. Plňte tvarohem s třtinovým cukrem, zavařeninou nebo zmrzlinou a zdobte ovocem. Pozn.: Pokud chcete palačinky s klasickou chutí, místo 200g ovesných vloček použijte 180g celozrnné pšeničné mouky a 20g rezistentního škrobu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.