Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Broskev | 150 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Mouka pšeničná hrubá | 130 |
Mouka pohanková | 100 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Tvaroh tvrdý průměr | 160 |
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Dochucovadla:
skořice, hmotnost hotového pokdmu 700 g, 1 menší ks cca 50 g
Energetická hodnota celkem: 6163 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 239
SAFA (g): 4
Cukry (g): 74
Vláknina (g): 12
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1541 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 59.8 SAFA (g): 1 Cukry (g): 18.5 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vejce rozmícháme s tvarohem, přidáme cukr, skořici a oba druhy mouky, . Vypracujeme těsto. Broskve vypeckujeme a překrájíme na menší kousky. Broskve balíme do těsta a knedlíky dáme do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut. Podáváme se strouhaným tvarohem nebo jogurtem. Dle chuti můžem přidat i trochu rozpuštěného másla.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.