Kategorie receptů
- Autor: PetraPo
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 22 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Citronová šťáva | 4 |
Jablko | 160 |
Tesco Fine ovesné vločky jemně drcené | 60 |
Chia semínka | 34 |
Med včelí | 36 |
Skořice | 11 |
Jogurt bílý smetanový průměr | 140 |
Dochucovadla:
Roibos 2 lžíce, hřebíček 2 ks, celá skořice 1 ks, kardamom 1 tobolka
Energetická hodnota celkem: 3941 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 985 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1) Připravíme si silný kořeněný nálev z rooibosu - do čajového sítka vsypeme 2 lžíce čaje roibos, přidáme hřebíčky, rozlámanou tyčinku skořice a zlehka podrcený kardamom. Svaříme půl litru vody, ponoříme do ní směs, necháme velmi krátce přejít varem, odstavíme a necháme chvíli louhovat. Z vlažného nálevu pak odstraníme sítko a osladíme medem. 2) Ve velké sklenici s uzávěrem promícháme ovesné vločky a chia semínka. Sklenicí třeseme tak, aby se vytvořil vodorovný povrch (pomyslnou čtvrtinu konečného objemu). Uděláme si značku a dolijeme ochucený čaj tak, aby sahal další tři díly nad směs. Sklenici uzavřeme, pořádně protřepeme a rozdělíme do misek, skleniček apod. Necháme nabobtnat minimálně 3 hodiny, ale klidně i přes noc v lednici. 3) Oloupeme jablka a nakrájíme je na kostky. Dáme je do malého kastrůlku, zakápneme citronovou šťávou, přidáme máslo, cukr a skořici a za občasného míchání zahříváme až se máslo rozpustí, cukr částečně zkaramelizuje a jablka změknou a obalí se hustou omáčkou. 4: Na každý připravený „pudink“ přidáme pořádnou lžíci jogurtu a část karamelizovaných jablek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.