Kategorie receptů
- Autor: Shejbalova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mouka pohanková | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Droždí čerstvé lisované | 21 |
Energetická hodnota celkem: 8318 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 374,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 693 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 31.2, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do mýsy vsypeme obě mouky a vytvoříme důlek na kvàsek. Droždí rozdrobíme, posypeme 1/2 ČL cukru, 2 PL mléka. Dáme kynout na 15 až 20 minut. Přidáme špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme hodinku kynout. Po vykynutí rozdělíme na 4 menší šišky. Vypracujeme knedlíky, vaříme 25 minut. Po uvaření promícháme špejlí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.