Kategorie receptů
- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablko | 400 |
Mouka pšeničná polohrubá | 200 |
Mouka pšeničná celozrnná | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 160 |
Olej řepkový | 50 |
Jihočeské podmáslí kysané 0,5% | 200 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Smetana ke šlehání 31% | 125 |
Energetická hodnota celkem: 13867 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 497,
SAFA (g): 57,
Cukry (g): 217,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 867 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 31.1, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 13.6, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
2 šálky jablek nasrouháme, smícháme se lžičkou skořice. Přidáme 2 šálky mouku, 3/4 šálku cukr, 1 šálek podmáslí, 1/2 šálku olej, 2 vejce, prášek do pečiva. Jakmile vše smícháme,lžící klademe do papírových pohárku, lze nahradit kolečky z pečícího papíru. Do každé formičky vložíme mraženou n čerstvou jahodu, nemusí být. Ozdobit můžeme šlehačkou nebo ( šlehaným tvarohem). Lze udělat z poloviční dávky do 8 malých nebo 6 větších forem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.