Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Žemlový knedlík

Zpět
  • Autor: Jirina55
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5154 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 147, SAFA (g): 12, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ

Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 36.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Vícezrnou housku - nejlépe z předchozího dne nakrájíme na kostičky , na kostičky nakrájíme i kousek libového uzeného masa a na máslem vymaštěném plechu osušíme v troubě. Oddělíme žloutek od bílku a bílky ušleháme na sníh. Do mléka vmícháme žloutky. Osušenou housku s uzeným vložíme do misky, přidáme sníh a podle potřeby zvlhčíme mlékem se žloutky. Nemusíme solit - sůl máme v uzeném mase. Hmotu o hustotě tak aby šly tvarovat koule vytvarujeme na knedlíky , které vaříme v páře - v parním nebo multifunkčním hrnci. Pokud nemáme ani jedno ani druhé, můžeme použít pařákovou vložku na napařování knedlíků. Vaříme podle velikosti cca 15 až 20 minut. Podáváme se zelím nebo zeleninovým salátem

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři