Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřový jazyk v aspiku

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, nové koření, pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 5101 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 38, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 850 kJ

Bílkoviny (g): 14.7, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Jazyk s kořením a zeleninou dáme vařit. Uvařená jazyk ochladíme ve studené vodě a stáhneme. Do scezeného vývaru (cca 650 ml) přidáme želatinu (jako na 1 liter) a mírně zahříváme, ne vaříme, až se želatina rozpustí. necháme mírně vychladit, přidáme smetanový křen a promícháme. Do formy na biskupský chlebíček dáme potravinářskou folii a postupně naléváme chladnoucí aspik s křenem a nakrájený jazyk a zeleninu. Kromě mrkve lze přidat i hrášek, ale zrovna nebyl "při ruce". Necháme zchladnout venku a následně v ledničce (nejlépe do druhého dne).

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 07. 2019 11:09
Také občas dělám jazyk v aspiku, k masu přidávám kapii a hrášek, dělá to moc krásnou mozaiku při nakrájení.
12. 07. 2019 10:37
To může být dobré :-) ... Často dělám hovězí uzený jazyk v rosolu - jako formu používám vymyte krabice od mléka

Naši partneři