Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Chlebíček s fazolovou pastou, opečenými paprikami a uzenou makrelou

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, citronová (limetková) šťáva, koriandr, olivový olej

Energetická hodnota celkem: 4432 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 128, SAFA (g): 11, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 554 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Černé fazole namočíme (cca 12 h předem), poté vodu zcedíme a uvaříme v nové vodě doměkka. Po uvaření 3/4 vody slijeme, zbytek ponecháme a vše rozmixujeme do hladké kaše. Takto připravenou fazolovou pastu dáme na pánev a opečeme (je třeba odvařit přebytečnou vodu a zredukovat do požadované konzistence). Dochutíme solí a necháme vychladnout. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Opečeme na pánvi na troše řepkového oleje doměkka, na závěr přidáme sůl, pepř, tymián a trochu citronové (nebo limetové) šťávy. Na knäckebrot (nebo jiné pečivo) namažeme fazolovou pastu, přidáme opečené papriky a kousky uzené makrely. Na závěr zakápneme citronovou (nebo limetovou) šťávou, olivovým olejem a posypeme nasekaným koriandrem.

Fotografie

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 10. 2019 07:03
Zajímavá pomazánka.

Naši partneři