Sledujte nás:

Játra na cibulce s bramborovo-brokolicovým pyré

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

bílý pepř, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 3739 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 92, SAFA (g): 8, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1870 kJ

Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 4, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na oleji opečeme cibulku nakrájenou na jemno společně s rozmarýnem, přidáme játra a opečeme, zalijeme bílým vínem a necháme chvilku podusit až do vypaření vína, na závěr osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a dáme do osolené vody vařit. V polovině vaření přidáme na růžičky rozebranou brokolici a uvaříme do měkka. Zcedíme a odebereme polovinu uvařené brokolice. Z brambor a zbylé brokolice vyšleháme s trochou mléka pyré a dochutíme solí. Játra servírujeme s vařenou brokolicí a hotovým pyré.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři