Kategorie receptů
- Autor: petanka76
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00
Můžeme podávat se sterilizovanou okurkou nebo čalamádou.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Houby čerstvé průměr | 192 |
Cibule | 144 |
Játra kuřecí | 500 |
Sůl | 8 |
Koření průměr | 10 |
Rýže natural syrová | 200 |
Voda | 1000 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Okurky sterilované | 200 |
Dochucovadla:
kurkuma, červená paprika, sůl
Energetická hodnota celkem: 7890 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 236,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1973 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Juřecí játra propláchneme horkou vodou a nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme lžíci slunečnicového oleje a osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou a osmahneme. Potom zasypeme lžíci kurkumy a lžíci sladké papriky, přidáme 300 ml vody a dusíme. Přibližně za 20 minut rozmícháme ve 200 ml vody 40g hl. mouky a vlejeme do směsi, osolíme a necháme alespoň 15 minut provařit. Hrnek rýže dáme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody, osolíme, přidáme kurkumu a vaříme pod pokličkou, až se voda vyvaří. Přibližně 12-15 minut. Potom sundáme hrnec ze zdroje tepla, sundáme pokličku a rýži promícháme. Přiklijeme pokličkou a za chvíli podáváme s omáčkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.