Sledujte nás:

Kuřecí játra s hlívou ústřičnou a rýži

Zpět
  • Autor: petanka76
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 4.00

Můžeme podávat se sterilizovanou okurkou nebo čalamádou.

Ingredience

Dochucovadla:

kurkuma, červená paprika, sůl

Energetická hodnota celkem: 7890 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 236, SAFA (g): 13, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1973 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Juřecí játra propláchneme horkou vodou a nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme lžíci slunečnicového oleje a osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou a osmahneme. Potom zasypeme lžíci kurkumy a lžíci sladké papriky, přidáme 300 ml vody a dusíme. Přibližně za 20 minut rozmícháme ve 200 ml vody 40g hl. mouky a vlejeme do směsi, osolíme a necháme alespoň 15 minut provařit. Hrnek rýže dáme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody, osolíme, přidáme kurkumu a vaříme pod pokličkou, až se voda vyvaří. Přibližně 12-15 minut. Potom sundáme hrnec ze zdroje tepla, sundáme pokličku a rýži promícháme. Přiklijeme pokličkou a za chvíli podáváme s omáčkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři