Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka od kosti | 180 |
Sádlo vepřové škvařené | 80 |
Mouka pšeničná hrubá | 200 |
Brambory vařené (nesolené) | 1000 |
Dochucovadla:
sůl podle potřeby
Energetická hodnota celkem: 10100 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 288,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1683 kJ
Bílkoviny (g): 11.8, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Z čerstvě uvařených brambor částečně slijeme vodu vařečkou utvoříme "krátery" a zasypeme hrubou moukou, přikryjeme a necháme propařit. Po pěti minutách rozmícháme mouku tak aby byly brambory rozšťouchané do hladké hmoty. Rozpálíme pánev s trochou sádla klademe tenké placičky z hmoty utvořené, na ně šunku nebo uzené maso a opět přiklopíme placičkou přimáčkneme okraje , opečeme po obou stranách do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.