Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Zpět
  • Autor: vasisa
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pepř, drcený kmín, Vitana natur zeleninový bujón, muškátový oříšek, loupaná tykev.

Energetická hodnota celkem: 2665 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 13, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 267 kJ

Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 4.4, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cibuli zesklovatíme na olivovém oleji, přidáme na kostičky pokrájenou dýni, prohřejeme. Potom dochutíme kmínem a pepřem, utřeným česnekem. Zalijeme vodou a dusíme doměka. Nakonec rozmixujeme, osolíme a dochutíme muškátový oříškem. Když už nevaříme, zalijeme smetánku na vaření pro zjemnění chuti. Na talíři možno posypat kopanou tykví.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 01. 2020 20:45
:-) kopaná tykev bude asi sekaná petrželka. Také se mi občas povedou podobné chyby :-).
Dělám podobně, jen raději dýni zakapanou olejem a posypanou kořením chvíli peču, polévka má pak pikantnější chuť. Někdy použiju vodu a smetanu, jindy vývar. Obojí je dobrota.
05. 01. 2020 20:08
Chybka se asi vloudila: posypat "kopanou tykví" ?
Jinak recept vypadá dobře.

Naši partneři