Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Polévka ze zeleniny a luštěnin, bez zahuštění
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Rajčata | 100 |
Petržel - nať | 100 |
Mrkev | 400 |
Celer řapíkatý | 150 |
Kapusta růžičková | 150 |
Brokolice | 150 |
Cibule | 100 |
Fazole | 250 |
Brambory zimní | 200 |
Dochucovadla:
sůl, ale já tuto polévku nesolím vůbec. Na talíři přidáme sýr (ideálně parmazán nebo pecorinno) dle chuti
Energetická hodnota celkem: 6773 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 261,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 80,
Vláknina (g): 76,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 564 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Bílé fazole uvaříme na skus (nerozvaříme) v 3 l vody Nakrájíme veškerou zeleninu Do hrnce dame polévkovou lžíci olivového oleje Extra Virgin, orestujeme 1 malou cibuli, přidáme mrkvev, řapíkatý celer, hrášek, 1 rajčem, brokolici a jinou zeleninu dle chuti, brambory Přidáme vodu z fazolí a uvaříme do měkka. Uvařenou zeleninu umixujeme, přidáme fazole a zbytek vody pokud je potřeba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.