Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rajčata zapečená se sardinkami

Zpět
  • Autor: myrtil
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Podáváme jako přílohu s grilovanou rybou nebo masem, jako hlavní jídlo s chlebem nebo rizotem. My to jíme samotné :) Podle kuchařky Basic vaření po italsku. Olejovky nahrazuji rybičkami ve vlastní šťávě nebo tomatě, dávám 1 místo 4 lžic oleje.

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř, citronová šťáva, citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 3670 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 90, SAFA (g): 12, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1835 kJ

Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 6, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Rajčatům odřízeneme vršky, vnitřek vydlabeme, odstraníme jadérka, vyškrabanou dužinu nakrájíme. Sardinky necháme okapat a rozebereme na kousky. Olivy pokrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, jemně nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Troubu předehřejeme na 180 st. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, cibuli a česnek zpěníme, přidáme vnitřky rajčat a petrželku, odkryté 5 minut dusíme, pak přimícháme sardinky, olivy a pánvičku odstavíme. Do směsi vmícháme citronovou šťávu a strouhanou kůru, strouhanku, parmazán, osolíme, opepříme a směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pečeme asi 30 minut, dokud směs nezačne na vrchu hnědnout.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři