Kategorie receptů
- Autor: Lizbeth9
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra vepřová | 500 |
Cibule | 500 |
Česnek | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Voda | 150 |
Dochucovadla:
sůl, paprika
Energetická hodnota celkem: 5780 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1445 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen česnek nasekáme na drobno. Do pánve dáme rozpálit olej. Do rozpáleného oleje dáme orestovat osušené játrové plátky a prudce osmahneme. Asi po 5 min. játra vyjmeme. Na zbylý výpek na pánvi nasypeme cibuli, česnek a zalijeme teplou vodou. Dusíme do měkka. Podušenou zeleninu osolíme a zahustíme paprikou. Do zahuštěné zeleniny vrátíme orestovaná játra. Necháme důkladně prohřát. Podáváme s čerstvým chlebem a okurkou. Je možné podávat i s hranolky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.