Sledujte nás:

Játra super

Zpět
  • Autor: Lizbeth9
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra vepřová500
Cibule500
Česnek50
Oleje (všechny druhy)50
Voda150

Dochucovadla:

sůl, paprika

Energetická hodnota celkem: 5780 kJ

Bílkoviny (g): 116, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 70, SAFA (g): 15, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1445 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen česnek nasekáme na drobno. Do pánve dáme rozpálit olej. Do rozpáleného oleje dáme orestovat osušené játrové plátky a prudce osmahneme. Asi po 5 min. játra vyjmeme. Na zbylý výpek na pánvi nasypeme cibuli, česnek a zalijeme teplou vodou. Dusíme do měkka. Podušenou zeleninu osolíme a zahustíme paprikou. Do zahuštěné zeleniny vrátíme orestovaná játra. Necháme důkladně prohřát. Podáváme s čerstvým chlebem a okurkou. Je možné podávat i s hranolky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři