Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

MOC DOBRÁ RYBIČKA :-)))

Zpět
  • Autor: ffloa
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Potřebujeme: Tresku 400g (může být i pangas, ale já mám radši tresku), cibulku 1 velkou(já mám ráda, tak si dávám víc a přidávám i jarní cibulku se zeleným či pórek), česnek asi 5 větších stroužků(já mám ráda víc), máslo pravé asi 20g(důležité!-hezky provoní a ochutí zeleninku a rybku), Eidam 30%(na nastrouhání), petrželka/pažitka (na posypání sýra), sůl, pepř, sladká paprika (já přidávám i koření na "mořské" ryby), zeleninka - např.větší rajče, okurku atd., jako příloha jsou výborné brambory vařené ve slupce/celozrnné pečivo...a mňaaam ;-)

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6704 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 113, SAFA (g): 36, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2235 kJ

Bílkoviny (g): 43.7, Tuky (g): 21.7, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 12, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Rybičky opláchneme studenou vodou, posypeme solí a kořením, necháme chvíli odležet. Na másle zpěníme cibulku a česnek (já krájím na měsíčky a plátky, větší kousky mám ráda),do sklovita. V pekáčku klademe na sebe vrstvy rybiček a zpěněné cibule s česnekem a máslem. Vršek posypeme strouhaným sýrem a petrželkou/pažitkou. Krátce zapečeme, rybičky nepotřebují moc. Nepodlévám, mražená rybka pustí dost vody. Talíř obložím rajčátky a okurkou+půl porce(lze i třetinová porce)ryby+celozrn.pečivo/brambůrky ve slupce. DOBROU CHUŤ :-) !!!

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 02. 2016 09:02
Dneska dělám tuto svou rybku, už se na ni těšíme:-) A zlepšovák, předvařené brambory ve slupce dáváme zapéct do pekáčku s rybkou..Mňam! :-)
14. 02. 2016 09:01
Lečoryba dobrý nápad a ještě lepší název!!:-D
05. 02. 2016 14:05
mima326: jj lečoryba je dobrá krizovka, když přiletím hladová jak smečka vlků a nechci sežrat něco co by mě za 20min mrzelo. Je to moc dobré.
05. 02. 2016 12:51
Já to takhle dělám přímo na pánvi, nezapékám, jen toho česneku dávám méně, nebo vůbec, když na tu osmahnutou tresku dávám rajčata s paprikou (takové lečo - ryba).
05. 02. 2016 12:41
To zkusím.

Naši partneři