Kategorie receptů
- Autor: majkl1
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 1.00
autor:Málková Iva, Štochlová Jaroslava: Hubneme s rozumem tvořivě recept č. 141 oběd
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra drůbeží | 100 |
Olej Olivový (Clever) | 7 |
Rýže Basmati syrová | 50 |
Cibule | 20 |
Česnek | 5 |
Mrkev | 20 |
Žampiony | 60 |
Paprika žlutá | 80 |
Omáčka sójová | 5 |
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř, kari koření
Energetická hodnota celkem: 1795 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rýži uvaříme obvyklým způsobem.Zeleninu a žampiony omyjeme, očistíme, mrkev nakrájíme na slabá kolečka, žampiony na plátky, papriky na nudličky. Játra omyjeme, necháme okapat a odblaníme. V pánvi wok nebo v teflonové pánvi rozehřejeme olej, játra opepříme a opečeme je ze všech stran. Vyjmeme je, mírně osolíme a uchováme v teple. Do pánve vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, žampiony a zeleninu, opepříme, osolíme, přidáme špetku kari koření, podlijeme trochou vody a podusíme. Podušenou zeleninu smícháme s rýží a dochutíme sójovou omáčkou. Servírujeme obložené drůbežími játry.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.