Sledujte nás:

Restovaná játra s rýží

Zpět
  • Autor: majkl1
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 1.00

autor:Málková Iva, Štochlová Jaroslava: Hubneme s rozumem tvořivě recept č. 141 oběd

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, mletý pepř, kari koření

Energetická hodnota celkem: 1795 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rýži uvaříme obvyklým způsobem.Zeleninu a žampiony omyjeme, očistíme, mrkev nakrájíme na slabá kolečka, žampiony na plátky, papriky na nudličky. Játra omyjeme, necháme okapat a odblaníme. V pánvi wok nebo v teflonové pánvi rozehřejeme olej, játra opepříme a opečeme je ze všech stran. Vyjmeme je, mírně osolíme a uchováme v teple. Do pánve vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, žampiony a zeleninu, opepříme, osolíme, přidáme špetku kari koření, podlijeme trochou vody a podusíme. Podušenou zeleninu smícháme s rýží a dochutíme sójovou omáčkou. Servírujeme obložené drůbežími játry.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři