Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

lasagne bolognese

Zpět
  • Autor: lilicek
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Dochucovadla:

sul,pepr,bazalka..VINO VYNECHAM

Energetická hodnota celkem: 13010 kJ

Bílkoviny (g): 141, Tuky (g): 247, Sacharidy (g): 77, SAFA (g): 121, Cukry (g): 35, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 102 kJ

Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 0.6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut. Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí. Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři