Kategorie receptů
- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kopr | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Cukr průměr | 10 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 500 |
Houby čerstvé průměr | 300 |
Brambory zimní | 400 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, ocel, kopr
Energetická hodnota celkem: 4941 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 549 kJ
Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Brambory a houby uvaříme v 1 l vody spolu se solí a kmínem. Na 40 g oleje uděláme jíšku ze 40 g hl.mouky zalijeme 1/4 l vody povaříme a doředíme 1/2 lmléka a ponorným mixérem promícháme aby nebyly pucky. Jíšku nalijeme k bramborům a houbám dochutíme octem lžičkou cukru a na konec dáme nasekaný kopr asi 2 polévkové lžíce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.