Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí čína se zeleninou

Zpět
  • Autor: mlha.domodra
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl dle chuti

Energetická hodnota celkem: 8275 kJ

Bílkoviny (g): 149, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 222, SAFA (g): 8, Cukry (g): 63, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1655 kJ

Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 44.4, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 12.6, Vláknina (g): 7.4, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nasolíme, pokapeme sojovou omáčkou a necháme chvíli odležet., Mezi tím nakrájíme cibuli na půlkolečka, ostatní zeleninu tak, jak máme rádi, pokud možno stejnoměrně :-) Na pánvi wok rozpálíme olej a opečeme cibulku, pak přidáme maso a tvrdou zeleninu (mrkev, paprika, košťál brokolice, květáku,..), hojně polejeme sojovkou a pod poklicí necháme dusit. Postupně přidáváme měkčí zeleninu a opět nešetříme sojovkou (dle chuti, my milujem dost), nakonec přidáme slité bambusové výhonky ze sklenice (milujeme ty z Lidlu). Se solí opatrně, máme slané maso a dost chutí má sojovka. Chvilku před tím, než je vše akorát přidáme vodu z rozmíchaného solamylu (machři přidávají jen tu sulcovatou vodu, aby bylo jídlo jemnější - nechávám na zvážení každého) a krátce provaříme. Množství odhaduju dle konzistence sosu tak, aby byl mírně slizovatý, jako od přátel číňanů. Rýže: na trošce oleje opečeme cibulku na jemno, když je zlatavá, přisypeme suchou rýži basmati (1 díl), opečeme až se rozvoní, osolíme, zalijeme horkou vodou (1,5 dílu) a pod pokličkou dusíme nebo pečeme v troubě. Jakmile se voda vstřebá, je hotovo.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 09. 2012 18:04
Suroviny jsem sem naflákala odhadem (hlavně sojovku, solamyl atp.), zeleninu dávám stylem co lednice dá.... Ale máme to moc moc rádi!

Naši partneři