Kategorie receptů
- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 210 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Mléko kefírové 1 % tuku průměr | 1000 |
Brambory zimní | 340 |
Voda | 500 |
Dochucovadla:
Sůl.
Energetická hodnota celkem: 6160 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 65,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 770 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 9.1, Sacharidy (g): 18.6, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 8.1, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V osolené a okmínované vodě (1/2 l) uvaříme na kostky nakrájené brambory. Pak přídáme 1 l podmáslí a přivedeme opět k varu. Zahustíme 33% šlehačkou s rozmíchanou hl.moukou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.