Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ovesné koláčky

Zpět
  • Autor: Keksina
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

mletá skořice, mletý zázvor

Energetická hodnota celkem: 11360 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 157, Sacharidy (g): 253, SAFA (g): 22, Cukry (g): 90, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 568 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 7.9, Sacharidy (g): 12.7, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Relativně zdravá varianta pokud vás honí mlsná na sušenky a také výhodné "pro strýčka Příhodu" - vydrží strašně dlouho. Mleté vločky smícháme s moukou, semínky, skořicí a zázvorem. Přidáme olej, rozšlehaný žloutek a med a vypracujeme těsto. Pokud nedrží pohromadě, přidejte trochu vody. Z těsta tvoříme malé kuličky, z nich děláme placky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Do každé z nich obráceným koncem vařečky uděláme důlek. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 20 minut dozlatova. Necháme vychladnout a do důlků rozdělíme marmeládu, čokoládu či jinou náplň. Do těsta lze přidat cokoli podle chuti - oříšky, lněné semínko.... Z těsta lze udělat cca 20 koláčků, podle velikosti.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři