Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Chléb pšenično-žitno-špaldový

Zpět
  • Autor: vjedena
  • Doba přípravy (min.): 100
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, drcený kmín, ocet

Energetická hodnota celkem: 6696 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 295, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1) smíchám mouky a na kraj dám rozdrobené droždí, pocukruji a zaleji trochou vlažné vody a čekám na kvásek 2) když vzdejde kvásek, přidám lžičku soli, 2 lžičky octa a pak jsem nasypala hodně vloček a ostatního zrní 3) přidala jsem trochu vody a pomalu jsem míchala, nakonec jsem vše pořádně uhnětla rukama a nechala 30´ kynout na topení 4) potom jsem opět hnětla rukama a vytvořila bochánek a opět nechala 30´ kynout 5) 10´ minut před vložením jsem zapla remosku, pak jsem chleba potřela vodou se solí a pekla 20´ 6) potom jsem chleba opět potřela vodou se solí a pekla ještě asi 20´ s tím, že jsem musela ke konci přikrýt alobalem, aby nebyl černý

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři