Kategorie receptů
- Autor: bosorkalesni
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Droždí | 42 |
Strouhanka | 100 |
Rohlík tukový průměr | 40 |
Energetická hodnota celkem: 2431 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 304 kJ
Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 0.9, Sacharidy (g): 13.1, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na pánvi s malým množstvím másla rozpustíme 1 kostku droždí - musí to být dýl aby se rozvonělo. Mezitím si namočíme rohlík do vody. Do mísy dáme "rozňahňaný" rozmočený rohlík, droždí, vajíčko, trochu strouhanky, majoránku, česnek - kolik kdo má rád, pepř, sůl, špetku polévkového koření (nemusí být). Vše smícháme a tvoříme kuličky. Dohušťujeme strouhankou a i ve strouhance obalujeme, aby se nám to nelepilo. Knedlíčky se hodí do vývarů a do zeleninových polévek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.