Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečený pangasius s cibulí, rajčatovým protlakem a zeleninou

Zpět
  • Autor: Martja
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, tymián a rozmarýn (případně směs: provensálské koření) zelený pepř (nejlépe nakládaný) citrón

Energetická hodnota celkem: 1502 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 2, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Filety z pangasia omyjte a osušte. Mírně posolte, potřete olejem, přidejte bylinky a pokapejte jemně citronovou šťávou obě strany. Na pekáček rozložíme nakrájenou zeleninu (na kolečka), cibule použijeme 1/2. Na zeleninu poklademe na kostičky (či proužky) pokrájenou šunku a posypeme zeleným pepřem. Směs zalijeme 2/3 rajčatového protlaku s bílým jogurtem a 1 dcl vody (vhodné smíchat jogurt s protlakem dopředu a posléze směs polít). Na zeleninovou směs položíme filety, které pokapeme zbytkem rajčatového protlaku a pohážeme jej zbytkem cibulí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 30 - 35 minut. Poznámka: Zeleninu můžete nahradit jakoukoliv jinou zeleninou, kterou máte k dispozici, nicméně fazolky jsou základem a pokud nahradíte protlak rajčaty, bude pokrm obsahovat méně sacharidů.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři