Kategorie receptů
- Autor: Martja
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pangasius | 150 |
Rajský protlak | 20 |
Cibule | 80 |
Fazolky | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 20 |
Šunka dušená Fitness | 50 |
Cuketa | 50 |
Pór | 20 |
Dochucovadla:
sůl, tymián a rozmarýn (případně směs: provensálské koření) zelený pepř (nejlépe nakládaný) citrón
Energetická hodnota celkem: 1502 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Filety z pangasia omyjte a osušte. Mírně posolte, potřete olejem, přidejte bylinky a pokapejte jemně citronovou šťávou obě strany. Na pekáček rozložíme nakrájenou zeleninu (na kolečka), cibule použijeme 1/2. Na zeleninu poklademe na kostičky (či proužky) pokrájenou šunku a posypeme zeleným pepřem. Směs zalijeme 2/3 rajčatového protlaku s bílým jogurtem a 1 dcl vody (vhodné smíchat jogurt s protlakem dopředu a posléze směs polít). Na zeleninovou směs položíme filety, které pokapeme zbytkem rajčatového protlaku a pohážeme jej zbytkem cibulí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 30 - 35 minut. Poznámka: Zeleninu můžete nahradit jakoukoliv jinou zeleninou, kterou máte k dispozici, nicméně fazolky jsou základem a pokud nahradíte protlak rajčaty, bude pokrm obsahovat méně sacharidů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.