Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí rohlík

Zpět
  • Autor: rakova
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká500
Oleje (všechny druhy)20

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 8140 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 365, SAFA (g): 3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 678 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 30.4, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z vody, lžičky cukru a 2 lžiček sušených kvasnic necháme vzejít kvásek. Mezitím prosyjeme mouku, přidáme sůl, olej, vodu (250ml) a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout (asi hodinu). Těsto rozdělíme na 12 dílů, z kterých uděláme rohlíky. Rohlíky dáme na plech vyložený pečícím papírem a znovu necháme asi hodinu kynout. Pečeme asi půl hodiny při 175st. Celsia.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 10. 2014 12:11
to musím vyzkoušet až bude čas

Naši partneři