Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný štrůdl

Zpět
  • Autor: Magda Zalesakova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 32.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 20684 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 243, Sacharidy (g): 600, SAFA (g): 106, Cukry (g): 184, Vláknina (g): 56, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 646 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Těsto smícháme z mouky, nastrtouhaného másla, piva, trochu soli a žloutku, pečlivě propracujeme a necháme 30 minut ležet v lednici. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme nasekané ořechy, skořici, hrozinky. Těsto rozdělíme na 4 kusy, každý kus rozválíme a naplníme směsí, zabalíme do závinu, pečeme na 160-180st cca 20minut, poté potřeme závin rozmíchaným medem v bílku a pečeme dalších 5-10minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři