Kategorie receptů
- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 60 |
Jáhly | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Houby čerstvé průměr | 80 |
Česnek | 10 |
Cibule | 50 |
Salát Mangold | 100 |
Voda | 1200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvé oregano, vinný ocet
Energetická hodnota celkem: 3328 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 832 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
3x spařit jáhly vroucí vodou. Na oleji zpěnit cibuli, přidat houby, poté mangoldové řapíky, nakonec listy. Zalít vodou, vsypat spařené jáhly, osolit, opepřit. Vmíchat utřený česnek. Vařit, až jáhly změknou (10 - 15 min). vmíchat smetanu, nechat přejít varem. Okyselit octem, vmíchat odrhnuté lístky oregana a už nevařit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.