Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mangoldová polévka s houbami a jáhlami

Zpět
  • Autor: prochazkk
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, čerstvé oregano, vinný ocet

Energetická hodnota celkem: 3328 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 88, SAFA (g): 15, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 832 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

3x spařit jáhly vroucí vodou. Na oleji zpěnit cibuli, přidat houby, poté mangoldové řapíky, nakonec listy. Zalít vodou, vsypat spařené jáhly, osolit, opepřit. Vmíchat utřený česnek. Vařit, až jáhly změknou (10 - 15 min). vmíchat smetanu, nechat přejít varem. Okyselit octem, vmíchat odrhnuté lístky oregana a už nevařit.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři