Kategorie receptů
- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Želatina suchý stav | 12 |
Kompot průměr | 450 |
Jogurt bílý selský (Hollandia) | 500 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Dochucovadla:
špetka soli
Energetická hodnota celkem: 4073 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 116,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 107,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 509 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mísu půlkulovitého tvaru vyložit potravinářskou folií. Ananasový kompot slít, cca 50 ml šťávy oužít na namočení želatiny, zbytek vylít. Želatinu nechat nabobtnat. Ananas nakrájet na kousky, 2/3 rozmixovat. Vmíchat jogurt a tvaroh a špetku soli. Želatinu rozpustit. Vešlehat do ní postupně 5 lžic tvarohovojogurtové hmoty, Pak tuto směs vlít do mísy s tvarohovojogurtovou hmotou, metličkou rychle rozšlehat a vlít do připravené nádoby. nechat zcela ztuhnout, pak vyklopit, sloupnout fólii a krájet na porce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.