Kategorie receptů
- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 4
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 2500 |
Králičí průměr | 500 |
Cibule | 70 |
Česnek | 5 |
Mrkev | 150 |
Celer - bulva | 100 |
Petržel - nať | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Rajčata | 20 |
Pšeničná krupice | 80 |
Strouhanka | 40 |
Dochucovadla:
pepř, tymián čerstvý, saturejka čerstvá, nové koření, bobkový list, muškátový květ, muškátový ořech, sůl
Energetická hodnota celkem: 6574 kJ
Bílkoviny (g): 122,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 126,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 822 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 7.9, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Skelet králíka se zbytky masa opéci na oleji společně s rozpůlenou cibulí a rajským pyré (neochuceným). Zalít studenou vodou, přivést k varu, sebrat pěnu. Přidat koření a česnek. Táhnout na mírném plameni 3,5 hod. Půl hodiny před koncem varu vložit do vývaru očištěnou mrkev a celer. Hotový vývar přecedit. Čistý vývar podle chuti osolit. Maso obrat, zeleninu pokrájet. Obrané maso jemně pomlít nebo rozmixovat, přidat vejce, sůl, pepř, strouhnout muškát. Přidat krupici a nechat 10 min odstát. Pak podle potřeby dohustit strouhankou, tvořit knedlíčky a uvařit je 10 min v osolené vodě. Do talířů vložit zeleninu a knedlíčky, zalít vývarem, posypat petrželí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.