Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vývar králičí s masovými knedlíčky

Zpět
  • Autor: prochazkk
  • Doba přípravy (min.): 4
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, tymián čerstvý, saturejka čerstvá, nové koření, bobkový list, muškátový květ, muškátový ořech, sůl

Energetická hodnota celkem: 6574 kJ

Bílkoviny (g): 122, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 126, SAFA (g): 24, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 822 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 7.9, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Skelet králíka se zbytky masa opéci na oleji společně s rozpůlenou cibulí a rajským pyré (neochuceným). Zalít studenou vodou, přivést k varu, sebrat pěnu. Přidat koření a česnek. Táhnout na mírném plameni 3,5 hod. Půl hodiny před koncem varu vložit do vývaru očištěnou mrkev a celer. Hotový vývar přecedit. Čistý vývar podle chuti osolit. Maso obrat, zeleninu pokrájet. Obrané maso jemně pomlít nebo rozmixovat, přidat vejce, sůl, pepř, strouhnout muškát. Přidat krupici a nechat 10 min odstát. Pak podle potřeby dohustit strouhankou, tvořit knedlíčky a uvařit je 10 min v osolené vodě. Do talířů vložit zeleninu a knedlíčky, zalít vývarem, posypat petrželí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři